Wie zijn wij?

Holger Heckmann en Gerwin Kranenburg, twee goede vrienden die elkaar al jaren kennen. Ze delen veel hobby’s en vullen elkaar vaak naadloos aan. Holger en Gerwin geven allebei Krav Maga les in het Safety Training Center in Harderwijk en hebben voor, tijdens en na de lessen in de afgelopen jaren heel veel gesprekken met leden gehad die tegen dagelijkse problemen aan liepen. Op de een of andere manier hebben de mensen vanuit die dialoog altijd een ander perspectief gekregen, waardoor de problemen ineens geen echt probleem meer waren, of ze veranderden in mogelijkheden en kansen.

Na het nodige overleg met elkaar hebben we besloten om deze coaching ook beschikbaar te maken voor mensen die niet al in het Safety Training Center trainen, maar ook iedereen die hier behoefte aan heeft. Omdat wij van mening zijn dat bewegen / sport mensen dichter bij elkaar brengt, zullen de coaching gesprekken vrijwel altijd gekoppeld worden aan een sportieve activiteit.

Achtergrond en ervaringen van Holger:

De coach Holger of de mens Holger? Er is weinig verschil eigenlijk! Wel zo duidelijk toch? Je vindt bij mij een comfortabele mix van, openheid, betrokkenheid en professionaliteit (en een beetje humor). Ik bekijk situaties vanuit verschillende invalshoeken, neem waar en voel wat er leeft. Mijn nieuwsgierigheid en intuïtie zijn de basis voor mijn vragen. Die kunnen soms een beetje scherp of direct zijn, maar vaak raak!

Holger Heckmann

Ik ben oprecht geïnteresseerd in hoe de mens gevormd is. Hoe denk je en op welke manier kom jij tot keuzes? Wat voel je hierbij en hoe doet jouw lichaam hierin mee? Mijn ervaring is dat de balans tussen je hoofd, hart en lichaam onlosmakelijk verbonden is met hoe jij de kwaliteit van je leven ervaart of met andere woorden: Hoe jij in je vel zit. Dit uitgangspunt is de basis voor mijn werkwijze.

Ik ben nieuwsgierig naar wat maakt dat jij doet wat je doet, zowel persoonlijk als professioneel. 

Professioneel ben ik actief in het bedrijfsleven van startup oprichter tot directiefuncties bij beurs genoteerde bedrijven in de Tech industrie, sportief ben ik als instructeur al meer dan 10 jaar actief in de verdediging sport Krav-Maga. Ik kan me goed verplaatsen in uiteenlopende werkomgevingen en verschillende rollen. Deze ervaring komt goed van pas in de coaching. 

Over de afgelopen jaren heb ik me geschoold en ontwikkeld als coach. Ik volgde diverse opleidingen en trainingen op o.a. het gebied van professioneel coachen, lichaamsgericht- en oplossingsgericht coachen.

Ik spreek 3 talen: Engels, Duits en Nederlands.

Achtergrond en ervaringen van Gerwin:

Gerwin Kranenburg is, na in 1997 te zijn afgestudeerd van de Academie voor leraren lichamelijke opvoeding, zijn loopbaan begonnen als docent lichamelijke opvoeding.

Na een aantal jaren in het onderwijs ontstond de drang om zich meer bezig te houden met een andere kant van sport: de fitnesswereld. In deze jaren kwam Gerwin erachter dat hij heel veel ideeën had die hij niet kon uitvoeren binnen een bestaande organisatie. In 2003 richtte Gerwin zijn karateschool op. In de afgelopen jaren is deze school uitgegroeid tot een trainingscentrum waar diverse  disciplines aangeboden worden, zoals krav maga, km-X, fightclasses, bokszaklessen en bootcamplessen.

Gerwin heeft naast een 5e dan shotokan karate, een 3e dan kyokushin karate en een 3e dan krav maga. Naast regulier Krav Maga instructeur is hij ook een Force Training Instructor. Hij is ook benoemd tot License Coordinator voor Krav Maga Wordwide in Europa en verzorgt met regelmaat de opleidingen tot Krav Maga instructeur.

Gerwin Kranenburg

Gerwin is als docent lichamelijke opvoeding nog steeds actief op De Meerwaarde (VMBO) in Barneveld en heeft in 2012 zijn Master of Education en Master Pedagogiek behaald.

Gerwin geeft ook bedrijfstrainingen op het gebied van agressieregulatie en teambuilding. Deze trainingen worden vaak op locatie verzorgd, maar kunnen ook binnen het pand van het Safety Training Center verzorgd worden.

Tijdens de Covid Pandemie werd er wederom een beroep gedaan op de creatieve ondernemersgeest en hieruit is het idee ontstaat om zelf trainingsmaterialen te gaan ontwikkelen, te laten produceren en te verkopen. Vanuit een spontaan idee kwam een samenwerking die ten grondslag ligt aan het bedrijf STG, een bedrijf dat zich richt op zelfverdediging artikelen, sportkleding en online training.